April 2019

SMIT’S BOUWBEDRIJF BOUWT ZIJN LAATSTE FASE

Als komende zomer de laatste fase klaar is, heeft Smit’s Bouwbedrijf (SBB) uit Beverwijk 309 woningen ontwikkeld en gerealiseerd in Westerdel . “Wij hebben de afgelopen zeven jaar met veel plezier gewerkt aan deze mooie nieuwbouwwijk”, aldus Vincent van den Broek, directeur van SBB.

SBB bouwde afgelopen jaren voor de Woonstichting Langedijk 72 huurappartementen in twee verschillende appartementengebouwen en 125 huurwoningen. Daarnaast realiseerde SBB zelf 112 koopwoningen in allerlei varianten. Van den Broek: “Daarom heen organiseerden wij meerdere verkoopbijeenkomsten, ‘eerste-paal-borrels’ en kijkdagen voor de kopers. In de afgelopen jaren hebben we daardoor heel wat mensen uit Langedijk en omgeving leren kennen.”
De woningen kenmerken zich door een grote verscheidenheid aan architectuur, vindt hij. “Dit heeft te maken met de verschillende architecten, waarmee wij hebben mogen samenwerken: BBHD architecten, Van der Waals /Zeinstra architecten, Architectenbureau Rudy Uytenhaak en FARO Architecten. Zij hebben allemaal hun ‘handtekening’ in Westerdel gezet. En dat is te zien. De wijk oogt speels en gevarieerd.”

Laatste fase
SBB is nu bezig met zijn laatste fase, bestaande uit 29 woningen in de Straatjes (tevens eerste fase van de Straatjes). “Deze laatste fase is nu in aanbouw en bestaat uit tweekappers en rijwoningen, die ook in de eerdere fasen van Westerdel werden gerealiseerd. Deze woningen werden in korte tijd verkocht en de oplevering staat voor komende zomer gepland. Daarna nemen we afscheid van Westerdel. Onze bouwkeet wordt definitief verwijderd en we maken plaats voor volgende ontwikkelaars. Wij wensen de gemeente en de overige ontwikkelaars veel succes toe met het verder uitbouwen van Westerdel en de bewoners ontzettend veel woongenot.”

Hieronder ziet u foto’s van woningen die SBB de afgelopen jaren heeft gebouwd en artist impressions van de woningen die nog worden opgeleverd.

colofon

Colofon Nieuwsbrief Westerdel is een uitgave van gemeente Langedijk. Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunt u geen rechten ontlenen.