April 2019

Verkoop Lanthuijsen en Lantvaert gaat snel

Afgelopen zomer is de verkoop van de woningen gestart van de projecten Lanthuijsen en Lantvaert, die respectievelijk worden ontwikkeld door Ballast Nedam en Ooms Bouw. Naar verwachting zullen de eerste woningen begin volgend jaar worden opgeleverd.

Het project Lanthuijsen omvat 38 woningen, waarvan twaalf twee-onder-een-kappers en 26 rijwoningen. In dit project zijn nog vier rijwoningen beschikbaar (thans onder optie). Frank Bakker van Bakker Schoon Makelaardij: “Bijzonder aan dit project is dat de woningen worden gebouwd met een EPC van 0,0 of wel ‘nul op de meter’. De woningen zijn goed geïsoleerd, worden voorzien van zonnepanelen en zijn ontworpen in een mooie jaren ’30-bouwstijl.” De verkoop van de woningen gaat goed, aldus Bakker. “De ‘hoerabrief’, waarin staat dat de bouw gaat starten, is onlangs verstuurd naar de kopers. En de eerste grondoverdrachten hebben inmiddels al plaatsgevonden.” De heiwerkzaamheden starten omstreeks 1 mei. Naar verwachting zullen de eerste woningen in de project begin volgend jaar worden opgeleverd.

Lantvaert bijna geheel verkocht
Ook de verkoop van het project Lantvaert, dat 37 woningen omvat, verloopt voorspoedig.
Bakker: “Ooms Bouw realiseert hier zeven vrijstaande, tien twee-onder-een-kappers en twintig rijwoningen. De verkoop is op 1 november gestart, maar nu al zijn er in dit project nog maar drie woningen beschikbaar (waarvan twee onder optie).” De bouw van Lantvaert start volgens Bakker waarschijnlijk in het derde kwartaal van dit jaar. “Bijzonder is dat alle vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen zijn gelegen aan doorgaand vaarwater. En er is erg veel aandacht besteed aan de architectuur. Beide projecten zijn een verrijking van de Straatjes.” De Lantvaert-woningen worden naar verwachting eind volgend jaar opgeleverd.

colofon

Colofon Nieuwsbrief Westerdel is een uitgave van gemeente Langedijk. Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunt u geen rechten ontlenen.