Welkom toekomstige bewoners van de Straatjes!

Westerdel krijgt steeds meer vorm. Het deelgebied de Centrale Buurt is volledig opgeleverd en bewoond en inmiddels is de overstap gemaakt naar de Straatjes. Dit deelgebied heeft een dorpse uitstraling en is ruim opgezet met veel verschillende woningtypen. In het hart van de buurt komen twee speelplekken met veel groen. De Straatjes krijgt veel bomen, bloemrijke bermen en natuurlijke oevers. Op verschillende plekken in het deelgebied vindt u openbare steigers, waaraan u uw bootje kunt aanleggen. Een prachtige wijk, waar het heerlijk wonen is. Graag geven we u in deze digitale nieuwsbrief informatie over de stand van zaken van alle bouwprojecten die op stapel staan. Op onderstaand kaartje kunt u zien wanneer welk bouwproject van start gaat en wie de ontwikkelende partij is. Tevens geven we u informatie over de inrichting van de openbare ruimte, zoals de aanleg van de straten, openbare verlichting en het groen.

Bouwfases de Straatjes

Fase 1: Smit’s Bouw Bedrijf
Fase 2: Ballast
Fase 3: Ooms Bouw
Fase 4: USP
Fase 5: BPD
Fase 6: USP
Doorlopend 7: vrije bouwkavels

Verkoop Lanthuijsen en Lantvaert gaat snel

Afgelopen zomer is de verkoop van de woningen gestart van de projecten Lanthuijsen en Lantvaert, die respectievelijk worden ontwikkeld door Ballast Nedam en Ooms Bouw. Naar verwachting zullen de eerste woningen begin volgend jaar worden opgeleverd.
Lees verder >>>>>>


Zie hieronder de artist impressions van Lantvaert en Lanthuijsen.

USP bouwt 56 woningen in de Straatjes

Start bouw eind 2019
USP Vastgoed start binnenkort met de verkoop van de woningen van het project ‘Wonen in Langedijk’. In de Straatjes ontwikkelt USP Vastgoed in twee fasen 56 woonhuizen. In de eerste fase gaat het om maar liefst 38 ruime rijwoningen en tien twee-onder-één-kapwoningen met garage. De kaveloppervlakte varieert van 259 tot 387 m². In de tweede fase komen er nog eens acht woningen bij. Ieder huis heeft zijn eigen bijzonderheden en kopers hebben meer dan tachtig verschillende optiemogelijkheden. Het ontwerp van de woningen is van Bijl Architecten B.V. uit Utrecht. Zie hieronder het filmpje van het toekomstige project of kijk op www.woneninlangedijk.nl.

Natuurlijk speelplekje voor jonge kinderen

Aan Haskelant komt een speelplaatsje (11 bij 14 meter) met houten speeltoestellen voor kinderen tussen drie en twaalf jaar. Er komen twee speeltoestellen: een veerelement in de vorm van een bootje – een knipoog naar het waterrijke karakter van Langedijk – en een klimtoestel. De speelplek krijgt kunstgras (voor de veiligheid voor de kinderen) en de houten speeltoestellen hebben een natuurlijk karakter, wat past bij de uitstraling van de Straatjes. Verder komt er een bankje voor de (groot-)ouders en een grote boom die schaduw biedt. De speelplek wordt afgeschermd met gedeeltelijk een hekje en een haag. Omdat het speelplekje midden in de buurt komt te liggen, omringd door woningen, is er voldoende toezicht vanuit de buurt. Het speelplaatsje maakt deel uit van het woonrijp maken van de wijk.

Binnenkort in verkoop: Wonen in Waterlant

Waterlant is een ontwikkeling van BPD en bestaat uit dertig woningen. Het aanbod loopt uiteen van rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen gelegen aan Piekelant en Borgerlant. Een deel van de woningen ligt met de achtertuin aan doorvaarbaar water. De landelijke uitstraling van de woningen past goed in omgeving en het gevelbeeld zorgt voor een gevarieerd aanzicht. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van BPD? Kijk dan op www.woneninwaterlant.nl.

SMIT’S BOUWBEDRIJF BOUWT ZIJN LAATSTE FASE

Als komende zomer de laatste fase klaar is, heeft Smit’s Bouwbedrijf (SBB) uit Beverwijk 309 woningen ontwikkeld en gerealiseerd in Westerdel . “Wij hebben de afgelopen zeven jaar met veel plezier gewerkt aan deze mooie nieuwbouwwijk”, aldus Vincent van den Broek, directeur van SBB.
Lees verder >>>>>>

Hieronder ziet u foto’s van woningen die SBB de afgelopen jaren heeft gebouwd en artist impressions van de woningen die nog worden opgeleverd.

“Ons huis stond binnen een week”

Martin van Lieshout woont met zijn vrouw en zoon van dertien jaar aan Reijerslant in de Straatjes. Hun Scandinavische huis valt op in de wijk. Het is geheel van hout en in een mooie grijsblauwe kleur geschilderd. “Het is supercomfortabel, we zijn er helemaal verliefd op geworden.”
Lees verder >>>>>>

De Straatjes wordt steeds meer doorvaarbaar

Er is volop water in de Straatjes, maar het deelgebied is nog niet geheel doorvaarbaar. Daarvoor moet het water worden verhoogd van ‘agrarisch peil’ naar ‘stedelijk peil’. Nog voor de zomer wordt het water tussen Borgelant en Moerlant verhoogd. Om dit te bereiken wordt een dam aan de noordzijde verwijderd. Dat gebeurt voor de zomer. Verhogen van het waterpeil is een geleidelijk proces, dat enkele dagen in beslag neemt. Afhankelijk van het bouwproces wordt telkens het peil van een deel van de watergangen verhoogd. Als alle bouwwerkzaamheden gereed zijn, beschikt het gehele deelgebied over doorgaand vaarwater en kunnen bewoners van de Staatjes naar alle andere delen van Langedijk varen of zelfs – via de Broekersluis – naar Alkmaar.

Inrichting van de openbare ruimte

Als u verhuist naar uw nieuwe woning, is de Straatjes nog verre van gereed. In het begin heeft u onder andere te maken met bouwwegen en tijdelijke verlichting. Het woonrijp maken van de wijk is een gemeentelijke taak en verloopt – net als de bouw – in fasen. Bij ‘woonrijp maken’ kunt u denken aan de definitieve bestrating, de aanleg van de speelplekjes en het plaatsen van de definitieve verlichtingsarmaturen. Dit gebeurt pas als de bouw gereed is (om beschadigingen door het bouwverkeer te voorkomen). In de laatste fase wordt het groen geplant en worden de bankjes, prullenbakken en bebording geplaatst. De aanlegsteigers in de wijk zijn al eerder aangelegd. De aanleg van steigers is namelijk eenvoudiger en goedkoper bij laag water. In deze nieuwsbrief krijgt u telkens een update over de werkzaamheden van het woonrijp maken.

Veel belangstelling voor nieuwe bouwkavels

Sinds 25 maart 2019 zijn er in de Straatjes acht nieuwe kavels in de verkoop, waarvan drie aan doorgaand vaarwater. De belangstelling voor de kavels blijkt groot: bij de notaris zijn 46 inschrijvingen binnen gekomen. Voor elke kavel is er een kandidaat. Degenen die zijn ingeloot, krijgen nu de kans om een betaalde optie te nemen op de kavel voor de duur van vier maanden. In deze periode krijgt de optienemer de tijd om diverse zaken uit te zoeken, zoals de globale bouwkosten, de financieringsmogelijkheden en zich te oriënteren op het ontwerp. Als hij of zij daarna besluit de kavel te kopen of af te nemen in erfpacht, kunnen de eerste bouwwerkzaamheden al een halfjaar daarna worden verwacht. Kijk voor meer informatie over bouwkavels: www.westerdel-langedijk.nl.

Zie hierboven foto’s van woningen op vrije bouwkavels in Westerdel.

Aanvragen rolemmers

Verhuist u binnenkort naar uw nieuwe woning? U moet dan zelf rolemmers aanvragen bij de gemeente Langedijk. Dit kunt u doen via www.gemeentelangedijk.nl en zoek op ‘rolemmer’. Hier vindt u ook de digitale afvalkalender, waarin staat wanneer welke rolemmer wordt geleegd.
Heeft u grof afval? Dat kunt u brengen naar het afvalbrengstation, op bedrijvenpark Breekland, Berrie 8 in Oudkarspel. Het afvalbrengstation is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8.30 uur tot 14.00 uur.

Vanwege de privacywetgeving heeft u deze nieuwsbrief ontvangen via de projectontwikkelaar van uw woning. Wilt u deze nieuwsbrief voortaan rechtstreeks ontvangen? Stuur dan een mailtje naar s.appelman@gemeentelangedijk.nl of like ons op Facebook. Ook wordt deze nieuwsbrief gepubliceerd op www.westerdel-langedijk.nl.

Vragen? Bel de gemeente!

U kunt van maandag tot en met donderdag tussen 8.30 en 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur contact opnemen met het klantcontactcentrum, via tel. 0226 - 334433.

colofon

Colofon Nieuwsbrief Westerdel is een uitgave van gemeente Langedijk. Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunt u geen rechten ontlenen.