April 2020

“We kunnen niet wachten om te verhuizen!”

“Voordat we deze woning in de Straatjes kochten, waren we al een jaar of zeven op zoek naar een ander huis. We wilden graag in een (nog) mooiere omgeving én aan doorgaand vaarwater wonen. Daarbij dachten we niet in eerste instantie aan Westerdel. We waren wel bekend met het plan, maar mijn indruk van de wijk was tot dat moment niet heel positief. Ook waren er in de Straatjes eerst alleen rijwoningen en vrijstaande woningen gepland en geen tweekappers, waar wij naar op zoek waren.

Op een gegeven moment kregen we een mail van onze aankoopmakelaar of een twee-onder-een-kapwoning in de Straatjes wellicht iets voor ons zou zijn. De plannen van de Straatjes bleken inmiddels aangepast. En inderdaad, deze woning beantwoordt aan al onze wensen. Enkele dagen na onze positieve reactie, werden we gebeld dat we een optie konden nemen op de woning. Opeens ging het snel.”

Levensloopbestendig en duurzaam
“Onze nieuwe woning scoort wat ons betreft een 9! De woningen van Lantvaert hebben een mooie architectuur en aan de binnenzijde kun je veel zelf bepalen. Zo hebben wij ervoor gekozen de benedenverdieping uit te breiden en de keuken en woonkamer om te draaien. Verder is ons nieuwe huis levensloopbestendig. Als we op termijn van de garage een slaapkamer willen maken, dan kan dat. Ook is onze woning heel duurzaam: we zijn aangesloten op het warmtenet van HVC en hebben er voor gekozen om straks zelf zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. Maar het mooist is, dat we een tuin hebben aan doorgaand vaarwater. Die hoop hadden we eigenlijk al een beetje opgegeven. Als we zijn verhuisd, gaan we kijken naar een bootje.”

Onzekere tijden
“De eerste paal vond plaats in september. Inmiddels is de vloer van de tweede verdieping gelegd en zijn ze begonnen met het metselwerk. We kunnen het huis wel af kijken. Bijna elke kleine voortgang hebben we digitaal vastgelegd. Tot enkele weken geleden hoopten we dat we voor de feestdagen de sleutel zouden krijgen en begin 2021 konden verhuizen. Maar op dit moment is niets zeker vanwege het Coronavirus, we moeten het – helaas – afwachten!”
Joost en Nadine Bruijn, kopers twee-onder-een-kapwoning Lantvaert

colofon

Colofon Nieuwsbrief Westerdel is een uitgave van gemeente Langedijk. Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunt u geen rechten ontlenen.